The Virgin London Marathon

Vores administrerende direktør deltager i Virgin London Marathon på søndag 23 april, at rejse penge til støtte for en børns velgørenhed, Brainwave. Vi interviewede ham for at forsøge at forstå mere om, hvad det kræver at køre 26,2 miles, og hvad der holder dig i gang. 

Hvornår begyndte du at løbe og hvorfor? 

I oktober sidste år, da min bror blev kontaktet af Brainwave at hjælpe med at rejse penge ved at køre Virgin London Marathon, men da han kørte det 9 år tidligere, foreslog han, at jeg og en anden kollega måske interesseret.  Jeg først vendte tilbuddet ned, på grund af en gammel rugby skade, der beskadigede mit knæ, tanken om at køre en maraton syntes latterligt, især da jeg var lige under at gå fysio på mit knæ, der udløste Plantar Fasciitis langs bunden af min fod, der gjorde enkle trapper vanskeligt, endsige en maraton!

Men så tænkte jeg over det, børnene på Brainwave ikke har det nemt, de er nødt til at få mest muligt ud af, hvad de har, så faktisk de inspirerede mig til at se forbi de skader, og jeg sagde bare, 'Jeg vil gøre det!'

 

Hvor ofte træner eller løber du?

Jeg startede på tyve minutter en gang om ugen eller omkring tre miles, jeg ønskede at gå langsomt, vænne sig til at køre og være forsigtig med mit knæ og fødder. Jeg langsomt bygget det op mod slutningen af sidste år i december med en køre er lidt længere end den anden, omkring tredive minutter. På toppen af min træning, har jeg kørt tre gange om ugen, omkring 25 miles, som jeg aldrig ville have troet muligt.  Jeg har også blandet løb med en smule svømning og cykling. 

 

Hvilke udfordringer har du stået over for?

Jeg har gjort alle mine uddannelse og kører udendørs, jeg er ikke rigtig et løbebånd fan, så at vænne sig til tidlige stigninger og frysning min røv off har været en af de største udfordringer, men den mest betydningsfulde har virkelig været alt om knæet og være forsigtig hvert skridt på vejen.  

Det første, jeg gjorde, da jeg startede uddannelsen var at shoppe rundt for de bedste sko.  Det skulle være Nike, ikke fordi jeg plejede at arbejde for dem, men fordi air max's var det oplagte valg at begrænse det chok, at mit knæ skulle potentielt ansigt.  Der er også planlægning af uddannelse omkring hverdagen, især mit arbejde og familieliv, som omfatter en to-årig datter.   

 

Hvad motiverer dig til at fortsætte?

Børnene på Brainwave meste, at have en sund to år gammel og vide, hvor heldig jeg har været efter at have hende så sent i livet, gør mig virkelig sætter pris på hende, og jeg ville elske for disse børn at være så glad som hun er i livet.

Jeg er også massivt motiveret af miraklet i mit knæ!  Efter at have ofret så mange drømme i løbet af de sidste ti år, ligesom min kærlighed til skiløb, tennis og andre store slag sport - alle i frygt for mit knæ kollapser - kører - nemesis, der forårsagede det oprindeligt - har været healer!  Da uddannelsen begyndte at samle op, fremgår det, at udviklingen af knoglemasse omkring knæene har en eller anden måde forårsaget smerten til at gå væk.  

Der er også en række sponsorer, der har forpligtet sig til mig baseret på at fuldføre maraton, det er en stor movtivator. 

 

Hvad repræsenterer Virgin London Marathon for dig?

Der er selvfølgelig velgørenhed af det hele, i årevis du ser det på tv og se berømtheder, blandt andre, alle kører for at hjælpe dem i nød, hvilket er bare en fantastisk følelse af fællesskabsånd. Det er ikke let opsøgende arbejde og beder om folk til at sponsorere dig, og jeg er kommet til at indse dette, når der fastsættes store mål, så jeg virkelig respekterer dem, der har gjort det før mig.  

Jeg ved nu, hvorfor folk vil gå til alle former for længder, herunder dem, der forsøger 26,2 miles klædt ud som en kat osv. Men blandt de sjove, er det nemt for seerne at tabe synet af den styrke, der kræves for at fuldføre 26,2 miles. Der er mange, der vil gå maraton fra start til, men der er andre, der ikke har til hensigt at gå den.  Men selv for de modige hjerter på et tidspunkt den ultimative test falder foran dem, og det kommer ned til mental og fysisk styrke til at hjælpe drive dem videre til at fuldføre en af de hårdeste løb på jorden. 

 

Hvad er dine mål, position og tid osv.? 

I min træning var jeg i stand til at køre 20 miles i lidt over 3 timer, men jeg er klar over, hvor hårdt det sidste 6 miles vil være, jeg håber jeg kan gøre det i 3 timer og 30 minutter, men helt ærligt jeg vil være glad, hvis jeg kan bryde 4 timer i en alder af 46! Måske hvis min datter vil lade mig få flere af hendes gelé babyer, kan jeg gøre det hurtigere! 

 

Hvad vil du sige til folk, der stadig tøver med at deltage? 

Risikoen ved svigt er den manglende evne til at tage risikoen.  Se på historien om mit knæ, jeg er sikker på der er så mange mennesker, der holder tilbage i frygt for det værste. Jeg er 46, og jeg har aldrig været montør i mit liv, det er som om jeg har fået en anden gå!

Lad ikke skader, forhindringer sætte dig tilbage i livet, holde i gang, livet er for kort, før du ved af det, har du mistet år af dit liv, at du ikke kan komme tilbage - alt sammen fordi du manglede modet. 

 

Hvad bliver din næste udfordring? 

Nu, hvor jeg har oplevet det lange løb og har tillid til mit knæ, ville jeg være fristet til at gøre en triathlon, som jeg elsker cykling og svømning.

 

Læs mere om Brainwave Charityog donere til fundraising.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published